Επαγγ. Εκπ/ση logo
Νέες Φωτό απο εκδήλωση ΕΠΑΣ 2012

Φωτό απο την εκδήλωση της Κομμωτικής-Αισθητικής της ΕΠΑΣ Ηγ/τσας θα βρείτε στη κορυφή της σελίδος στο μενού "Φωτογραφικό υλικό Σχολείων"

Η παράσταση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Παραμυθιάς

Συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης του ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς 2011-12.

Οι εντυπώσεις απο όλους ήταν κάτι παραπάνω απο θετικές.  Δέστε το video στις "Παρουσιάσεις - Video"

Και πάλι συγχαρητήρια και του χρόνου.


Παρουσιάσεις Τομέων

Παρουσίαση του Tομέα Ηλεκτρολογίας  διάρκειας   2:12    απο το ΓΡΑΣΥ 1ου ΕΠΑΛ Χίου
Περισσότερα...
Παρουσίαση του Tομέα Πληροφορικής  διάρκειας   2:32  
Περισσότερα...
Παρουσίαση του Tομέα Μηχανολογίας  διάρκειας   2:49    απο το ΓΡΑΣΥ 1ου ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ
Περισσότερα...
Παρουσίαση του Tομέα Οχημάτων  διάρκειας   2:21       απο το ΓΡΑΣΥ 1ου ΕΠΑΛ Χίου
Περισσότερα...


5/2024
Δ T Τ Π Π Σ Κ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αρχική

PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

                     Συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση (level 4)              (μέρος 3ο)

Δομή, διάρκεια και στόχος 

Η Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση περιλαμβάνει το σύνολο των δραστηριοτήτων επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης που υλοποιούνται εκτός του θεσμοθετημένου συστήματος επάλληλων τυποποιημένων βαθμίδων της Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Η Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση αποβλέπει στη συντήρηση, ανανέωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων που χρειάζονται εξειδίκευση, ώστε να αναζητήσουν εργασία, και των εργαζομένων που επιθυμούν την επαγγελματική εξέλιξη.

Οι δράσεις συνεχιζόμενης κατάρτισης στην Ελλάδα υλοποιούνται από ένα πλήθος φορέων που απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες του πληθυσμού και εποπτεύονται από διαφορετικά Υπουργεία. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο καθιερώνει τέσσερα πεδία άσκησης πολιτικών στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης:

  • Πεδίο κατάρτισης των ανέργων
  • Πεδίο κατάρτισης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα
  • Πεδίο κατάρτισης των εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα
  • Πεδίο κατάρτισης κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.

Τα προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι μικρής διάρκειας και οι ώρες κατάρτισης διαμορφώνονται από το αντικείμενο κατάρτισης, το περιεχόμενο του προγράμματος και την ομάδα στην οποία απευθύνεται το πρόγραμμα.

Φορείς - Εκπαιδευτικά προγράμματα
Στην Ελλάδα, οι φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που υλοποιούν προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.).


Τα Κ.Ε.Κ. αποτελούν φορείς παροχής υπηρεσιών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και την ευθύνη της πιστοποίησής τους έχει το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Δομών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.).

Τα Κ.Ε.Κ. υλοποιούν προγράμματα άτυπης συνεχιζόμενης κατάρτισης για τη σύνδεση κατάρτισης και απασχόλησης, προγράμματα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού για ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, ειδικές ομάδες και προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης. 
 

Τα προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης περιλαμβάνουν θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις, ενώ οι καταρτιζόμενοι επιδοτούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Εξετάσεις - Αποκτηθέντα προσόντα
Τα Κ.Ε.Κ. προτείνουν και εφαρμόζουν σύστημα αξιολόγησης των καταρτιζομένων ανάλογα με το υλοποιούμενο πρόγραμμα, ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης χορηγούν Βεβαίωση Παρακολούθησης του συγκεκριμένου προγράμματος κατάρτισης.
Στα προγράμματα αυτά δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση των καταρτιζομένων στην απασχόληση.

Ιδιωτικά εργαστήρια ελευθέρων σπουδών
Τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών αποτελούν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στα οποία φοιτούν απόφοιτοι Λυκείου από ένα ως τέσσερα χρόνια ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχουν. Η λειτουργία αυτών των Εργαστηρίων δεν υπόκειται σε εκπαιδευτικό ή άλλης μορφής έλεγχο από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ορισμένα από αυτά συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού με σκοπό την παροχή πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών. Ο τίτλος αυτός, ωστόσο, δεν αναγνωρίζεται από το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙ.ΚΑ.Τ.Σ.Α) ως ισότιμος με αυτούς που χορηγούν τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα δεν επιτρέπεται η ίδρυση και η λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων και ιδιωτικών Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
 

                          page prev πίσω                                           σελ. 3     


 

Πληροφ. Χρήστη


User-Info IP Address
13.58.184.90, 13.58.184.90, 10.2.31.12
Miscellaneous SettingsΑνάλυση Οθόνης

Επικοινωνία

Γραφείο Επαγγελματικής

Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Οδός Ευροίας 1

46100 Ηγουμενίτσα 

Τηλ. 2665024843
  icon email    mail@gree.thesp.sch.gr 

 

Δημοφιλή

Τεχνολογικά Νέα

Νέο σύστημα «φρενάρει» τη χρήση κινητού από τον οδηγό

Το Magic Feet λύνει όλα τα wireless προβλήματα.

Η Google ?αναζητά? ταυτότητα.

Το πιο γρήγορο τρένο του κόσμου, με τελική ταχύτητα 581χλμ/ώρα [VIDEO]

Γιατί τα προϊόντα της Apple ξεκινούν με το «i»;

Windows 8: Έρχονται επίσημα τον Οκτώβριο


Όροι Χρήσης --© 2012-->>Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας<<. Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: templates joomla virtual servers Valid XHTML and CSS.